Vanaf maandag 28 september kunnen Antwerpse studenten weer hun hartje ophalen aan een fonkelnieuw academiejaar met bijpassende ondernemingskansen. Onze KICKOFF DAYS vormen hierbij de start van een heus festival voor alle jongeren met ondernemingszin.
Al enkele jaren bundelen de stad Antwerpen, de voornaamste Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs, jongerenwerking KAVKA, studentenvereniging SINC en ondernemersorganisatie VOKA Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland hun krachten onder de noemer van ‘TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE’, om alle jongeren in de stad te informeren, te ondersteunen en te motiveren tot ondernemerschap. Hiervoor ontvangen we ook Vlaamse en Europese steun. Traditioneel wordt het academiejaar afgetrapt met een Entrepreneurial Kickoff die vele honderden onder jullie weet te lokken.
Wegens de coronamaatregelen zal de Entrepreneurial Kickoff er lichtjes anders uitzien dan jullie gewend zijn van ons... Het wordt namelijk nog grootser dan voordien! In plaats van één dag zal de aftrap van het ondernemend academiejaar maar liefst twee weken duren. De veertiendaagse zal gevuld zijn met workshops, ondernemingssessies, netwerkmomenten, panelgesprekken, …. Kortom, er is voor ieder wat wils. Bovendien worden al deze gebeurtenissen zo coronaproof mogelijk gehouden. De sessies worden via livestream uitgezonden en kunnen herbekeken worden wanneer het jou past op een platform waar je niet enkel naar de sessies kan kijken, maar ook in interactie kan gaan met de andere deelnemers.
Ben je student en heb je zin in ondernemen? Dan kan je je eigen traject uitstippelen met de sessies die het meeste bij jou passen.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Hieronder vind je alvast het programma van onze KICKOFF DAYS.
Bezoek de website www.kickoffdays.be en mis niets van deze campagne.
WEEK 1: 28/9 tot en met 1/10
Campustour langs de verschillende instellingen voor hoger onderwijs in Antwerpen. Zoek de Campusbus en ontdek wat TAKEOFFANTWERP de komende week nog voor jou als ondernemer in petto heeft.
In de Campusbus vind je lokale helden en straffe ondernemersverhalen terug. Je maakt er ook kennis met de mensen achter TAKEOFFANTWERP_ALLIANCE.
Maandag 28 september - AP Hogeschool
Dinsdag 29 september - BAAS
Woensdag 30 september - KdG Hogeschool
Donderdag 1 oktober - UAntwerpen
Heb je zelf iets te vertellen?
Wil je een opname bijwonen?
Laat het ons weten via www.kickoffdays.be
WEEK 2: 5/10 tot en met 8/10 (!) SCHRIJF NU HIER IN
Via vier themadagen kies je jouw persoonlijke pick & win uit de verschillende mogelijkheden. Breng je bubbel bijeen en stem af op de livestream van jouw favoriete onderwerp!
5 OKTOBER: INFORMEREN
10u00 Let’s Go Europe: Hoe kan je als jonge ondernemer Europese kansen grijpen? Is het mogelijk om Europees te denken wanneer het gaat over jouw onderneming(sidee)? BAAS leert je de kneepjes van het vak. Via een stage kan je immers ervaring opdoen bij een Europese onderneming. Klinkt dit Erasmusproject voor jonge ondernemers als iets voor jou? Stem dan zeker af op deze workshop.
12u00 Cultural interactions in business (EN): In deze Engelstalige sessie deelt Aisha Kothari, zelf van Indische afkomst maar met een rugzak vol wereldervaring, haar tips en tricks over zaken doen tussen verschillende culturen. Aisha heeft een eigen start-up waarbij ze lokale modelabels een platform geeft. (i.s.m. AISPI)
14u00 GDPR: Gegevensbescherming wordt vaak bestempeld als een lastig beestje, maar na deze sessie heeft dit vierletterwoord geen geheimen meer voor jou. Je komt te weten wat het juist is, hoe je dit als student-ondernemer moet aanpakken en op welke manier je er rekening mee moet houden.
16u00 Crowdfunding: Je hebt een fantastisch project, maar je ontbreekt nog financiering. Dan kan je best deze livestream bekijken. VOKA-directeur Sven De Vocht geeft je een uiteenzetting over de verschillende alternatieven van crowdfunding en hoe je dit het beste kan aanpakken.
18u00 Verkopen via Instagram (SINC-sessie): Er wordt tegenwoordig meer en meer online gewinkeld en Instagram is een boomende app voor (startende) ondernemingen. In deze sessie, verzorgd door SINC, leer je hoe je de app optimaal kan inzetten voor je onderneming. Foto’s voor je account, Instagram-marketing en het verhaal van een Instagrammende ondernemer: het komt in deze sessie allemaal aan bod.
19u 30 Het statuut student-ondernemer: Ondernemen is aan de durvers. Toch hoef je je als student daardoor niet te laten afschrikken. Er is namelijk een waaier aan mogelijkheden voor studenten zoals jij. Via een rondetafelgesprek met verschillende experts kom je er alles over te weten en kan je kiezen welk statuut het beste bij jou past.
6 OKTOBER: INSPIREREN
10u00 Ondernemen in de zorgsector van de toekomst: De zorgsector kent vele uitdagingen, zeker in een bruisende stad als Antwerpen. En er is heel wat nieuws op komst. Hoe grijp je je kansen in een innoverende sector als die van de zorg? BlueHealth Innovation Center vertelt het je.
12u00 Failing forward: Ondernemen is een weg die je met vallen en opstaan aflegt. In deze sessie leer je van de valkuilen van anderen: ondernemers vertellen je hoe zij omgingen met de pieken en dalen van het ondernemerschap. Falen betekent niet het einde, maar net het begin van een verhaal! (i.s.m. Failing Forward)
14u00 Design thinking: David Pas van Verhaert gidst je door de basisprincipes van design thinking: Op welke manier vind je het gat in de markt? Hoe kom je juist tot het product of de oplossing om dit gat te dichten? Is jouw ondernemingsidee klaar voor de markt of kan er nog wat aan gesleuteld worden?
16u00 Intrapreneurship in de smart city: Antwerpen, de smart city, heeft heel wat interessante start-ups onder haar vleugels. In deze sessie maak je kennis met enkele van die start-ups en leer je wat ze voor jou kunnen betekenen. Misschien zie je wel een mogelijkheid als intrapreneur? (i.s.m. Antwerp Startup Fair)
18u00 Businesstalk met jonge ondernemers (SINC-sessie): In deze sessie leer je vier (student-)ondernemers kennen: wat doen ze, hoe hebben ze zichzelf op de kaart gezet, hoe komt het dat ze doen wat ze doen? Steel schaamteloos de successen uit hun ondernemingsavonturen en leer hoe je een succesvolle (student-)ondernemer wordt.
19u30 Jong zijn en ondernemen in tijden van corona: Met enkele jonge ondernemers naast zich praat Tom De Cock over ondernemen in virale tijden. Met onder andere Joke Dehond, ICT-Lady of the Year, die je toont hoe je je businessmodel kan omvormen tot een coronaproof model. Op die manier hoeft de crisis voor jou geen slecht nieuws te betekenen!
7 OKTOBER: ONDERSTEUNEN
10u00 Persoonlijke efficiëntie: Time management, uitstelgedrag, de combinatie van vrienden, familie, studie en ondernemen … We kunnen er allemaal wel wat tips voor gebruiken. De experts van Konligo loodsen je door het bos van je persoonlijke efficiëntie en zorgen ervoor dat je snel de bomen weer kan zien!
12u00 Ondernemen in cultuur: Je hebt een fantastisch ondernemingsidee voor de cultuursector of hebt een grote interesse in cultuur, maar je weet niet goed hoe je in deze sector iets moet opstarten? Je wil graag een eigen plaat uitbrengen, een toneelstuk op de planken krijgen, je illustraties verkopen? Dan zit je goed bij deze sessie, waar je alle nodige tips krijgt om je droom waar te maken … zelfs in coronatijden.
14u00 Basics accountancy: Deze iets langere workshop van anderhalf uur is zijn tijdsinvestering meer dan waard: het levert je een grotere zelfstandigheid op op vlak van je boekhouding. Het team van SBB accountants geeft je met alle liefde de nodige tools om zelf de boekhouding van je eenmanszaak te doen. Want wat je zelf doet, doe je beter, toch? (i.s.m. SBB Accountants & Adviseurs)
16u00 Het statuut student-ondernemer (Recap): Ondernemen is aan de durvers. Toch hoef je je als student daardoor niet te laten afschrikken. Er is namelijk een waaier aan mogelijkheden voor studenten zoals jij. Via een rondetafelgesprek met verschillende experts kom je er alles over te weten en kan je kiezen welk statuut het beste bij jou past.
18u00 Jonge ondernemers over hun opstart (SINC-sessie): Hoewel ondernemen soms een eenzaam beroep lijkt, is niets minder waar. Je staat er niet alleen voor! De kunst is enkel te weten wie en hoe je om hulp moet vragen. Via dit panelgesprek met student-ondernemers leer je de vele organisaties in Antwerpen die je kunnen helpen om je dromen te realiseren.
19u30 Worst & best practices van jonge ondernemers: Tijdens deze discussie leer je nog meer over het gebruik maken van ondersteuning van verschillende partners tijdens jouw ondernemingsavontuur. Enkele ondernemers die jou al voorgingen, delen met plezier hun verhalen uit het veld. Na dit gesprek, geleid door Tom De Cock, volgt een virtuele beurs waar je je brandende vragen kwijt kan aan de verschillende partners.
8 OKTOBER: COMMUNITY
12u00 Business Model Canvas in tijden van corona: Het Business Model Canvas is de basis van iedere (startende) onderneming. Samen met de experts van Konligo wordt er gediscussieerd over het nut van deze tool, zeker in deze crisistijden. Je leert hoe je je BMC kan aanpassen zodat die naadloos aansluit bij deze coronaperiode en welke opportuniteiten de crisis voor jou te bieden heeft.
14u00 BAAS praat: Sociaal ondernemen: Ondernemen met impact: dat is volstrekt mogelijk met sociaal ondernemen. In deze sessie vertelt een deelnemer van een BAAS-project wat de verschillende mogelijkheden zijn om met je onderneming het verschil te maken.
16u00 Ontdek het netwerk van Antwerpse creatieve ondernemers: Jij wil creatief aan de slag als ondernemer? Geen probleem! Ellen Cattebeke van Antwerp Powered by Creatives geeft je alle handvatten om in onze stad als creatieve ondernemer te starten … en te blijven gaan.
19u30 SINC Community Network: Hoe bedoel je, je kan virtueel geen afterbusinessmomentje houden? SINC bewijst het tegendeel: met een terugblik op de afgelopen week, muziek en spel sluiten we deze KICK OFF DAYS in schoonheid af. Neem de bubbels aan jouw kant van het scherm er gerust bij, want je kan ook speeddaten met de andere deelnemers van het evenement. Santé!
De KICKOFF DAYS worden georganiseerd door stad Antwerpen, Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, AP Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool, Universiteit Antwerpen, Hogere Zeevaartschool, SINC, BAAS en VOKA. Met steun van EFRO en VLAIO.
Thumbs up for :
Comments