Julie werkte twee jaar als verpleegster toen ze ontdekte dat deze job haar niet de voldoening gaf waarnaar ze op zoek was. Door de aanhoudende coronacrisis kon ze niet langer aan de slag bij haar toenmalige werknemer: dit was hét duwtje dat ze nodig had. De kriebels om een eigen zaak op te starten waren al langer aanwezig en namen nu de bovenhand. Julie verdiepte zich in anticonceptie en de invloed ervan op het vrouwelijk lichaam. Met Hormao staat ze klaar voor elke vrouw die hormonale problemen ervaart.
Omdat ze altijd al wist dat ze ooit de stap zou wagen, combineerde ze haar vaste job met een bijberoep. Hoe meer de tijd vorderde en ze sprak met andere jonge ondernemers, hoe meer ze tot het besef kwam dat ze niet langer een schakel wou zijn in een grote organisatie. Toen ze startte als holistic health coach, kreeg ze de kans om te freelancen voor haar vorige werkgever. Zo kan ze haar medische skills onderhouden en creëert ze zuurstof:
“Nu kan ik met een bepaalde financiële zekerheid Hormao verder uitbouwen. Het zorgt voor de perfecte balans.”
Ook zonder één les economie slaagt Julie erin om van haar zaak een succes te maken
Julie kwam tijdens de opstart van Hormao wel eens voor uitdagingen te staan. Van het middelbaar tot de dag dat ze afstudeerde als verpleegkundige, heeft ze nooit één les economie gevolgd. Het ondernemen kende voor haar dus wel enkele verrassingen: “Van belastingen tot het beheren van je inkomsten en uitgaven en de overschakeling van een eenmanszaak naar een vennootschap, het was telkens een hele zoektocht. Gelukkig word ik bijgestaan door een boekhouder met veel geduld.”
Toch heeft Julie nog geen spijt gehad van de keuzes die ze maakte: “Alles brengt me tot waar ik nu sta. De medische kennis uit mijn opleiding komt goed van pas en alles wat ik nog niet weet over het ondernemerschap, kan ik leren. Het geeft mij net een drive om nieuwe dingen uit te zoeken en mijn zaak naar een hoger niveau te tillen.”
“Zorg ervoor dat je kan terugvallen op je omgeving als het eens wat minder gaat”
Als starter merkte Julie dat het een voordeel is om je te omringen met gelijkgezinden, andere jonge ondernemers of mensen met dezelfde interesses.
“In de eerste fase hebben ze me geïnspireerd met hun verhaal, daarna motiveerden ze me om de stap te zetten en nu helpen ze me als ik ergens tegenaan loop.”
“Ik wens iedereen een omgeving toe om op terug te vallen als het het eens wat minder gaat, want die momenten komen er ongetwijfeld aan. Stap op iemand af of schrijf jonge ondernemers aan via Facebookgroepen om samen een koffie te gaan drinken en ideeën uit te wisselen. Het is belangrijk om anderen rondom je te hebben, zowel zakelijk als privé. Dat is ook de reden dat ik deelneem aan de starterssessies. Ik wil mensen die in dezelfde positie zitten als ik een jaar geleden het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan."
BIJNA AFGESTUDEERD? ZELFSTANDIGE WORDEN?
Schrijf je dan zeker in voor onze gratis startersessies op woensdag 30 juni 2021.
Om jullie nog beter te begeleiden organiseren we dit jaar 2 specifieke sessies. Inschrijven voor deze sessies is verplicht en kan tot maandag 28 juni 2021. Let op, per sessie kunnen we 50 personen uitnodigen. Vol = vol.
SESSIE 1 : VAN STUDENT ZELFSTANDIGE NAAR ZELFSTANDIGE
SESSIE 2 : AFSTUDEREN EN STARTEN ALS ZELFSTANDIGE
POWERED BY:
Volg Julie haar verhaal:
TAKEOFFANTWERP_ is een initiatief van de Associatie Universiteit & Hogescholen Antwerpen, in samenwerking met stad Antwerpen, UAntwerpen, KdG Hogeschool, AP Hogeschool, Hogere Zeevaartschool, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland,BAAS en SINC. VLAIO ondersteunt dit ecosysteem. #jongondernemen
Comments